Onderjoudstips | Vlekverwijderingstips | Veelgestelde vragen | Contact Chem-Dry hoofdkantoor

 

 

Tips voor onderhoud van tapijt en meubelen

 

Goed onderhoud van tapijt en meubilair verlengt de levensduur aanzienlijk en voorkomt vroegtijdige slijtage. Ook grijze en donkere looppaden blijven langer weg. Schoon tapijt levert bovendien een grote bijdrage aan een gezondere en betere luchtkwaliteit. Bewoners voelen zich prettiger en medewerkers verhogen hun arbeidsproductiviteit.

 

Bespaar geld op termijn en zorg voor een beter binnenmilieu. Dat kan al door enkele simpele onderhoudstips op te volgen.

 

Tip 1 - stofzuig met regelmaat

Stofzuig met regelmaat - drie keer per week - en bij voorkeur met behulp van een borstelstofzuiger met een goed filtersysteem. De Chem-Dry ondernemer kan u hierbij adviseren.

 

Tip 2 - verwijder vlekken zo snel als u kunt

Verwijder vlekken zo snel als u kunt. De Chem-Dry Vlekkenblusser is daarbij een probaat middel. Het is belangrijk dat u direct zoveel mogelijk weghaalt. Zie hiervoor ook onze Vlekverwijderingstips. Behandel de vlek met de Vlekkenblusser en dep met een witte (badstof)doek. Vermijd wrijven. De vlek kan dan erger en groter worden.

 

Tip 3 - verwijder vlekken zo snel als u kunt

Laat uw vloerbedekking en losse kleden minstens één tot twee maal per jaar schoonmaken en beschermen. Op deze manier blijft het tapijt langer schoon en blijft ook de kwaliteit van de binnenlucht op peil. In woonhuizen ligt de reinigingsfrequentie lager. Neemt u contact op met een Chem-Dry ondernemer. Deze kan u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden en de noodzaak bij u in het bedrijf of thuis.

 

Tip 4 - laat vuilwerende bescherming aanbrengen

Laat uw tapijt beschermen. Na enige tijd zal de bescherming zijn verdwenen en neemt het vuilopnemend vermogen weer toe met alle gevolgen van dien.