Veelgestelde vragen | Contact Chem-Dry hoofdkantoor

 

Veelgestelde vragen

 

 • Mijn tapijt heeft een vuilwerende beschermlaag. Verdwijnt deze door een reiniging?

  De beschermlaag, zal door gebruik en reiniging van het tapijt langzaam slijten. Chem-Dry kan een nieuwe beschermlaag aanbrengen

  • Moeten al onze meubelen uit de kamer als ons tapijt gereinigd wordt?

   Nee, u hoeft alleen maar kleine en breekbare spullen uit uw kamer te halen. Grotere meubelstukken zoals banken, fauteuils en salontafels worden door onze mensen verschoven en later weer terug geplaatst. De grootste meubelstukken zoals kasten en dressoirs blijven gewoon op hun plaats staan.

  • Ik heb wollen vloerbedekking kan dat ook gereinigd worden?

   Ja, bijna alle tapijtsoorten kan Chem-Dry voor u reinigen. Ieder soort heeft specifieke kenmerken. Daardoor is het ene tapijt moeilijker te reinigen dan een ander. Uw Chem-Dry ondernemer schat vooraf het resultaat voor u in. Kokos en Sisal tapijt kan niet gereinigd worden.

  • Kan ik de Chem-Dry Vlekkenblusser op alle tapijten en meubelstoffen gebruiken?

   Ja, dit middel is veilig voor ieder type tapijt en vrijwel alle meubelstoffen. Wanneer u twijfelt, kunt u het beste een kleine test doen. Spuit daarvoor wat een Chem-Dry Vlekkenblusser op een witte badstofdoen. Wrijf hiermee zachtjes op een onopvallende plaats over de stof. Wanneer de stof geen kleur afgeeft op de handdoek, kunt u Chem-Dry Vlekkenblusser veilig gebruiken op deze stof.

  • Ik heb wel eens gehoord dat na het reinigen tapijt sneller opnieuw vuil wordt. Klopt dat?

   Ja en nee. Wanneer uw tapijt met een zeephoudend product (bijvoorbeeld shampoo) of met een poeder gereinigd worden, dan blijft er iets van het reinigingsmiddel achter. Dat restant trekt nieuw vuil aan waardoor het tapijt sneller vuil wordt. Chem-Dry reinigt met een middel dat geen residu achter laat. Na een reiniging door Chem-Dry blijft uw tapijt dus weer lange tijd schoon.

  • Hoeveel kost het reinigen van mijn vloerbedekking?

   Er is geen standaard prijs voor tapijtreinigen. Het soort vervuiling en het type tapijt bepaalt wat er gedaan moet worden en hoe. Daarom geven de franchisenemers van Chem-Dry u graag advies en maken ze altijd vooraf en vrijblijvend een prijsopgave voor u.

  • Is vloerbedekking (textiel) geschikt voor iemand met een allergie?

   Onderzoek van de Duitse Astma en Allergie Bond (DAAB) heeft aangetoond dat tapijt juist beter geschikt is voor mensen met een allergie dan een zogenaamde harde vloer. Textiele vloerbedekking heeft namelijk de eigenschap (fijn)stof vast te houden. Wilt u hierover meer weten? Bel Chem-Dry of stuur ons een e-mail via het contactformulier.

  • Kan ik mijn bankstel zelf schoonmaken? Met biotex bijvoorbeeld?

   Het is beter geen zeephoudende of blekende (actieve zuurstof) producten op meubelen te gebruiken. Uw bankstel zelf schoonmaken kan niet. U kunt het echter wel wat opfrissen door zacht te wrijven met een vochtige absorberende doek. Vlekken weghalen kan met de Chem-Dry Vlekkenblusser.

    

  • Kan ik mijn vloerbedekking zelf schoonmaken?

   Er zijn diverse machines en middelen te koop of te huur waarmee het zou kunnen. Er zijn echter veel middelen op de markt die eigenlijk niet geschikt zijn. Ze kunnen het probleem van vuil verergeren of uw vloerbedekking zelfs beschadigen. Chem-Dry gelooft in professionalisme. De mensen van Chem-Dry Aktief zijn ware specialisten en nemen u het werk en zorgen uit handen. Vooraf geven zij u een duidelijk prijsopgave en garanties.

  • Wat is de gebruiksaanwijzing van de Chem-Dry Vlekkenblusser?

   Het gebruik is heel eenvoudig. Een vlek in vloerbedekking spuit u vanaf ongeveer 20 centimeter afstand in met de Vlekkenblusser. Laat het middel even in trekken en dep het daarna droog met een witte badstof doek. U vlek in een meubelstof kunt het beste verwijderen door Vlekkenblusser eerst op een badstof doek te spuiten en daarmee de vlek te deppen.

  • Waarom vind ik geen prijzen van Chem-Dry op de website?

   De prijs voor het reinigen van tapijt of meubelen kan moeilijk vooraf bepaald worden. Ze hangt sterk af van het type tapijt, de soort vervuiling en uiteraard het oppervlak. Daarom krijgt u van Chem-Dry vooraf vrijblijvend een prijsopgave.